Link Exchange

Sekiranya anda menyenaraikan blog ...LISTED!!! dan/atau VOICES AROUND di blog anda, tetapi blog anda tidak tersenarai di dalam "Honour List" di bawah ini, mohon tinggalkan mesej di VOICES AROUND


Terima kasih!!


Friday, November 11, 2011

NFC: It’s not about the cows


JUST MY THOUGHTS
"Our society has evolved in recent years that it is no longer acceptable that a minister’s family can easily secure a RM250 million soft loan and a vast tract of land to breed cattle, when there are thousand others more experienced breeders who could have qualified for such a grant.
It disgusts the public that the minister’s family can spend close to a million ringgit on overseas travel and entertainment when the company has to dish out huge discounts to its customers in order to compete with imports.
The NFC debacle is not about technicalities. It is about the moral leadership expected of our public office holders to safeguard the public funds."

PISAU

Dalam isu ini Pisau melihat kalangan penyokong kerajaan sendiri terpedaya dengan permainan persepi jahat oleh puaka haprak pakatan. Pokok pangkalnya didalan laporan Audit 2010 NFC tidak dikategorikan sebagai gagal. Sebaliknya Audit mencadangkan lagi agar menambahkan peruntukan bagi mempercepatkan pelaksanaan projek ini agar sasaran keperluan daging negara sebanyak 40% dapat dicapai.


Kata kuncinya " TIDAK GAGAL" & "BERJAYA" tetapi di fitnah dan putar belit oleh puak haram jadah ni sebagai "penyelewengan dan salah guna wang rakyat".
HOUSE PK


Apa isu sebenar mereka nak main ni? Kenapa tiba-tiba merek amenyerang peribadi seorang Menteri dan seorang Ketua Wanita? Fikir punya fikir, last-last baru la aku teringat sang kekasih Anwar si Rafizi sedang men'divert'kan isu atau senang cerita keputusan yang bakal dijatuhkan mahkamah terhadap kekasih gelapnya tu!

Patut la beria-ia benar Rafizi pertahan Anwar. Errr, Rafiz masih belum jawab sapa yang berlaku di UK seamsa lawatan Anwar ke sana.
 
 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...LISTED !!!

Demi Negara - Recent Comments

D' L I S T E D ! ! !

This List

The Other List

  • ENTOT TAK BAYAR - HANG INGAT ENTOT DIBALI SEMUA FREE Kerana marah, wanita bakar rumah rakan di Batu Pahat POLIS menahan seorang wanita rakyat Vietnam dipercayai membaka...
    1 hour ago
  • Vacancy Announcement – MCCHR CEO - The Malaysian Centre for Constitutionalism and Human Rights (MCCHR) a.k.a Pusat Rakyat LoyarBurok is looking for a Chief Executive Officer to assist the MC...
    6 hours ago
  • ADAKAH INI PETANDA AZMIN AKAN MENCABAR ANWAR? - Wanita PKR menyambut baik hasrat Anwar Ibrahim untuk bertanding jawatan presiden dalam pemilihan akan datang, namun mengingatkan agar parti bersedia "me...
    7 hours ago
  • 愛 LOVE - 張愛玲 愛 這是真的。 有個村莊的小康之家的女孩子,生得美,有許多人來做媒,但都沒有說成。那年她不過十五六歲吧,是春天的晚上,她立在後門口,手扶著桃樹。她記得她穿的是一件月白的衫子。對門住的年輕人同她見過面,可是從來沒有打過招呼的,他走了過來,離得不遠,站定了,輕輕的說了一聲:“噢,你也在這裡嗎?”她沒有說什麼...
    3 days ago
  • Apa sebenarnya punca rakyat Malaysia undi PH? - PELBAGAI teori dan andaian dikeluarkan bagi menjelaskan faktor penentu mengapa majoriti rakyat Malaysia memilih Pakatan Harapan pada pilihan raya umum ke-1...
    1 month ago
  • 1MDB – what the Bank Negara could do - In a stunning development yesterday, Bank Negara Malaysia (“BNM”) broke tradition to deliver a very public statement of its obvious disagreement and disen...
    2 years ago

In List