Recent Posts

Link Exchange

Sekiranya anda menyenaraikan blog ...LISTED!!! dan/atau VOICES AROUND di blog anda, tetapi blog anda tidak tersenarai di dalam "Honour List" di bawah ini, mohon tinggalkan mesej di VOICES AROUND


Terima kasih!!


Wednesday, October 5, 2011

Rakyat bukannya nak ISA dihapuskan. Transformasi, Liberalisasi, Vernakulasi, MEBasi, dan segala macam jenis si, orang Melayu tak peduli! Yang penting bagi Melayu poket mereka SENTIASA KEMBONG BERISI, dan HAK MEREKA JANGAN DISENTUHI!

PANEH MIANG
  • Dasar kerajaan tak selari dengan institusi kewangan dan agensi berkaitan disebabkan tiada garis panduan pernah dikeluarkan. Setakat cakap je semua orang boleh.
  • Macamana usahawan Bumiputera nak dapat nikmat daripada bantuan kerajaan, sedangkan badan pelaksana sendiri yang 'bunuh' syarikat Bumiputera.
  • Belum mula meniaga pun duit dalam poket dah licin sebab banyak sangat pergi kursus. Kebanyakannya lepas kursus terbiar tanpa follow up. Requirement dan syarat yang kerajaan nak macam-macam. Mesyuarat berpuluh kali pun tak dapat jugak buat keputusan. Belum pun syarikat Bumiputera dapat bergerak, dah tersungkur.
  • Cakap berdegar-degar tapi akhirnya syarikat yang sama juga diberi peluang berkali-kali. Syarikat Bumiputera yang baru nak hidup, akhirnya mati pelan-pelan
  • Itu belum kira manipulasi harga kartel Cina. Kilang-kilang pengeluar pun enggan supply direct kepada peniaga Melayu. Usahawan Melayu terpaksa jual barang mahal kerana dipaksa beli melalui orang tengah (Cina), dan akhirnya syarikat Melayu melingkup perlahan-lahan.
  • Agihkan saham dikalangan syarikat Bumiputera, beri kemudahan dan sokongan, pasti saham Bumiputera akan lebih kompetetif.  
  • Kebanyakan pegawai kerajaan terutama PTD, CEO GLC dan Jutawan Melayu ramai yang tiada semangat MELAYU, tidak kasihkan bangsa sendiri, apatah lagi berusaha bersungguh-sungguh untuk memastikan bangsa sendiri berjaya. Cakap memang murah, tapi bila nak buat, mahal tu brader.
 
Akhir kata...lu jangan main-main sama Melayu, Najib! Kalo lu cari pasai lagi, lu memang cibai, shannon tweed, lanc*u, bling ring, sucks banana, listeria, f*ck you gene simmons sohai bab*lo. Heh...saja buat kelainan bahasa G1M macam Namebabe yang Najib sokong. Namebabe DiDahulukan, Mencarut DiUtamakan! Wa Support 1Malaysia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...LISTED !!!

Demi Negara - Recent Comments

D' L I S T E D ! ! !

This List

The Other List

In List