Link Exchange

Sekiranya anda menyenaraikan blog ...LISTED!!! dan/atau VOICES AROUND di blog anda, tetapi blog anda tidak tersenarai di dalam "Honour List" di bawah ini, mohon tinggalkan mesej di VOICES AROUND


Terima kasih!!


Friday, October 7, 2011

Adakah tindakan Guan Eng ini menunjukkan dia benar-benar menghormati bahasa kebangsaan?

HELEN ANG
Sebelum ini Guan Eng memberi alasan bahawa dia tidak harus dipersalahkan atas ketidak penggunaan BM pada tempoh hari kerana majlis itu bukan dianjurkan oleh kerajaan negerinya tetapi oleh Han Chiang sebuah kolej swasta.

Namun dalam kenyataan akhbar ini, tampak Bahasa Inggeris didahulukan dan BM dibelakangkan. Bukan sahaja BM diletakkan pada takuk lebih rendah daripada BI, versi BM tersebut pun hanya satu penterjemahan daripada BI.

(p/s: Lagi teruk apabila Najib mengalahkan LGE bila beliau memancing DI SINI, SINI dan SINI)

DINTURTLE
Najib, Najib ..... TAK NAMPAK LAGI KE ? Sekolah cina yang menjadi kebanggaan tuan yang tuan dengan bangganya mendabik dada telah perjuangkan dengan penuh keberanian sewaktu menjadi Menteri Pelajaran dulu, dan kini tuan mahu jadikan satu faktor kebanggan bagi Malaysia kerana mempunyai satu-satunya negara yang punyai sistem pendidikan vernakular ADALAH KILANG YANG MENGELUARKAN PRODUK ANTI PERPADUAN KAUM. Ia adalah kilang yang mengeluarkan bom jangka yang pastinya meletus satu hari nanti, menghancurkan apa yang selama ini diperjuangkan oleh pemimpin-pemimpin terdahulu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...LISTED !!!

Demi Negara - Recent Comments

D' L I S T E D ! ! !

This List

The Other List

In List