Link Exchange

Sekiranya anda menyenaraikan blog ...LISTED!!! dan/atau VOICES AROUND di blog anda, tetapi blog anda tidak tersenarai di dalam "Honour List" di bawah ini, mohon tinggalkan mesej di VOICES AROUND


Terima kasih!!


Friday, October 14, 2011

Selangor Di Rompak


SEL13.COM
Pada 13 Mei 2011, Unit Perancang Ekonomi Negeri Selangor (UPENS) telah meluluskan peruntukan sebanyak RM100 juta untuk projek pembangunan luar bandar yang dikenali sebagai ‘MEKANISME PELABURAN PROJEK INFRASTRUKTUR: HASIL UNTUK RAKYAT’
Apa yang menarik ialah, peruntukan tersebut diambil dari bajet Maklumat Rekod Jalan Raya (MARRIS) iaitu GERAN PERUNTUKAN PEMBANGUNAN yang dislaurkan oleh Kerajaan Pusat sebanyak RM23 JUTA SETIAP BULAN bagi tujuan membaikpulih dan menaiktaraf jalan-jalan raya di seluruh Selangor.

Selama tiga tahun, Kerajaan Negeri Selangor yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat, langsung tidak mempedulikan tentang keadaan jalan-jalanraya di seluruh Selangor biarpun setiap bulan bajet sebanyak RM23 juta diperuntukkan oleh Kerajaan Pusat kepada mereka. Keadaan jalan-jalanraya di seluruh Selangor, boleh disifatkan sebagai sangat terkebelakang. Apabila rakyat mulai bising kerana prasarana utama itu tidak diselenggara, jawapan yang sering diberikan oleh para pemimpin Pakatan Rakyat yang berkempen dan berceramah ke sana ke mari ialah, KERAJAAN PUSAT MENYEKAT saluran bantuan.
Menariknya, bajet RM100 juta itu sebenarnya adalah bertujuan untuk mempromosi Pakatan Rakyat dan tidak ada kena-mengena langsung dengan rakyat. Dengan membiarkan keadaan jalan-jalanraya di seluruh Selangor dalam keadaan daif dan dipersalahkan pula Kerajaan Pusat, Khalid Ibrahim yang mengetuai kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor berlagak seperti perompak yang melakukan rompakan secara penuh berhemah.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...LISTED !!!

Demi Negara - Recent Comments

D' L I S T E D ! ! !

This List

The Other List

In List