Recent Posts

Link Exchange

Sekiranya anda menyenaraikan blog ...LISTED!!! dan/atau VOICES AROUND di blog anda, tetapi blog anda tidak tersenarai di dalam "Honour List" di bawah ini, mohon tinggalkan mesej di VOICES AROUND


Terima kasih!!


Thursday, October 13, 2011

Pelajar2 ni pula, bersemangat, kononnya perjuangan, kononnya jihad. Sedangkan mereka tak sedar, diri mereka sedang dipergunakan dan diperbodohkan

KEDAH KE KL

Macam mana nak jadi terbaik jika pelajar kebanyakkannya lebih berpolitik dari belajar. Pelajar2 yang menyokong pembangkang asyik dengan ceramah politik, menganjurkan demo dan berkempen sana-sini, semata-mata untuk perjuangan parti politik, bagaimana mereka boleh tumpukan pada pelajaran?
 
Mak bapak habiskan duit hantar korang ke sekolah, suruh jadi manusia berguna. Belajar rajin2, capai diploma atau degree, kemudian cari kerja jadi manusia berguna. Lepas tu nak berpolitik sampai lebam pun politik la. Ini tidak, umur setahun jagung, tapi bersembang pasal pentadbiran kerajaan. Kononnya macam dia la yang paling pandai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...LISTED !!!

Demi Negara - Recent Comments

D' L I S T E D ! ! !

This List

The Other List

In List