Link Exchange

Sekiranya anda menyenaraikan blog ...LISTED!!! dan/atau VOICES AROUND di blog anda, tetapi blog anda tidak tersenarai di dalam "Honour List" di bawah ini, mohon tinggalkan mesej di VOICES AROUND


Terima kasih!!


Saturday, August 6, 2011

Jika EKUINAS masih merangkak dan TERAJU pula belum menyelar, apakah lanskap ekonomi Bumiputera di bawah MBE menjelang 2020 nanti?


HIDUP TUAH!

Kita semua tahu TERAJU diwujudkan kerana desakan yang timbul ekoran dari penutupan MECD dan EKUINAS pula ditubuhkan kerana syarat-syarat tertentu FIC telah dihapuskan untuk memberi laluan kepada pelakasanaan dasar liberalisasi. Syarat-syarat tersebut telah dibatalkan serta merta tetapi EKUINAS mengambil masa beberapa bulan untuk diwujudkan dan kini masih merangkak. Contoh yang jelas ialah inisiatif pelaburan.
(Rombongan MPM berbincang dengan En. Husni di Pejabat beliau pada 27 Jan. 2011) 
Ramai bukan Melayu berada di kedudukan mereka sekarang kerana bantuan dan tongkat yang diberikan oleh Kerajaan BN yang didokong oleh UMNO. Ada sesiapa berani menafikannya?

Dianggarkan lebih ramai lagi Melayu / Bumiputera berada di kedudukan mereka sekarang ini, termasuklah saya dan CEO TERAJU, kerana DEB dan peruntukan Perkara 153 Perlembagaan Persukutuan. Wajarkah kita, selepas selamat menyemberang titi, menggesa supaya tongkat itu dibuang sedangkan masih ramai lagi memerlukannya dan jambatan yang kukuh belum lagi dibina untuk mereka? Apatah pula hak-hak istimewa mereka itu telahpun dipahatkan di bawah Perkara 153 tersebut. Mengapa hendak dinafikan hak mereka itu sedangkan hak orang lain tidakpun digugurkan?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...LISTED !!!

Demi Negara - Recent Comments

D' L I S T E D ! ! !

This List

The Other List

In List